Lag spike since newest patch

  • For some reason I have been experiencing really bad lag spikes. It was fine until the last patch for the website and store. My computer specs are
    System Type x64-based PC
    Processor AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, 3800 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB
    Available Physical Memory 3.79 GB
    Ping 21MS
    Down 34.37Mbps
    Up 9.27
    Anyone have any idea's on why i am having such bad lag right now?

    I am also in the states located in Indiana

    Ping information from looking glass.
    Has MTR, Ping, and Tracert

    TRACEROUTE:
    traceroute to ***.***.***.*** (***.***.***.***), 15 hops max, 60 byte packets
    1 24.105.30.2 (24.105.30.2) 1.084 ms 1.090 ms 1.103 ms
    2 * * *
    3 137.221.66.6 (137.221.66.6) 1.426 ms 1.484 ms 1.548 ms
    4 137.221.68.68 (137.221.68.68) 10.187 ms 10.194 ms 10.194 ms
    5 137.221.68.32 (137.221.68.32) 0.925 ms 0.931 ms 1.026 ms
    6 ae34.pr1.lax10.tbone.rr.com (66.109.9.160) 0.734 ms 0.747 ms 0.731 ms
    7 bu-ether17.tustca4200w-bcr00.tbone.rr.com (107.14.19.55) 55.389 ms 54.029 ms 53.990 ms
    8 bu-ether14.lsancarc0yw-bcr00.tbone.rr.com (66.109.6.4) 53.845 ms 53.884 ms 53.880 ms
    9 bu-ether16.chctilwc00w-bcr00.tbone.rr.com (66.109.6.226) 54.674 ms 54.825 ms 54.838 ms
    10 24.27.236.3 (24.27.236.3) 58.238 ms 58.548 ms 58.551 ms
    11 72-31-203-107.net.bhntampa.com (72.31.203.107) 55.398 ms 55.376 ms 55.409 ms
    12 ten9-0-0.indp11-ser2.bhn.net (72.31.115.55) 56.225 ms 56.271 ms 56.262 ms
    13 72-31-203-127.net.bhntampa.com (72.31.203.127) 55.601 ms 55.591 ms 55.601 ms
    14 050-090-059-255.res.spectrum.com (***.***.***.***) 65.625 ms 66.485 ms 65.120 ms

    10/05/2018 02:52:36 UTC
    --------------------

    PING:
    PING ***.***.***.*** (***.***.***.***) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from ***.***.***.***: icmp_seq=1 ttl=51 time=66.2 ms
    64 bytes from ***.***.***.***: icmp_seq=2 ttl=51 time=64.3 ms
    64 bytes from ***.***.***.***: icmp_seq=3 ttl=51 time=65.0 ms
    64 bytes from ***.***.***.***: icmp_seq=4 ttl=51 time=65.3 ms

    --- ***.***.***.*** ping statistics ---
    4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2998ms
    rtt min/avg/max/mdev = 64.363/65.241/66.236/0.741 ms

    10/05/2018 02:52:36 UTC
    --------------------

    MTR:
    Start: Thu May 10 02:52:36 2018
    HOST: Blizzard Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
    1.|-- 24.105.30.2 0.0% 10 0.7 2.5 0.5 12.8 4.1
    2.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
    3.|-- 137.221.66.6 0.0% 10 1.4 1.4 1.4 1.6 0.0
    4.|-- 137.221.68.68 0.0% 10 1.6 1.9 1.1 4.2 0.9
    5.|-- 137.221.68.32 0.0% 10 0.9 1.1 0.9 1.3 0.0
    6.|-- ae34.pr1.lax10.tbone.rr.com 0.0% 10 0.8 3.0 0.8 23.1 7.0
    7.|-- bu-ether17.tustca4200w-bcr00.tbone.rr.com 0.0% 10 52.6 52.7 49.0 56.0 2.1
    8.|-- bu-ether14.lsancarc0yw-bcr00.tbone.rr.com 0.0% 10 52.7 52.5 49.5 56.3 2.2
    9.|-- bu-ether16.chctilwc00w-bcr00.tbone.rr.com 0.0% 10 53.6 53.5 49.3 56.5 2.3
    10.|-- 24.27.236.3 0.0% 10 58.9 58.0 54.7 61.4 1.9
    11.|-- 72-31-203-107.net.bhntampa.com 0.0% 10 55.4 55.5 55.4 55.5 0.0
    12.|-- ten9-0-0.indp11-ser2.bhn.net 0.0% 10 55.9 56.0 55.8 56.3 0.0
    13.|-- 72-31-203-127.net.bhntampa.com 0.0% 10 55.7 55.8 55.6 55.9 0.0
    14.|-- 050-090-059-255.res.spectrum.com 0.0% 10 67.5 67.3 63.5 79.2 4.3

    10/05/2018 02:52:36 UTC
    --------------------
  • Wicurcyn,

    The Looking-Glass test doesn't seem to show any issues that would be causing you to have high latency and lag spikes. This test is fairly short however. I would suggest running a WinMTR test over a longer period of time and then posting those results.

    Running a WinMTR