Error 3006 | Code 1016 Errors STILL Happening

  • If I switch to the EU or Asian server, I can login just fine and the Start Game option is available. However, on the NA server (I'm in Ohio), the Start Game and Game Settings options are grayed out when I reach the character selection screen. It will sit there for a couple of minutes and then give me an Error (Code 3006). Sometimes when trying to login, I get Code 1016.

    This is only happening with Diablo 3. No other game has this issue. Yes, I've re-installed the game, scanned & fixed it, re-started the router and all the basic troubleshooting issues which would point to this being a me problem.

    I also don't have Comcast. I have TWC/Spectrum in Ohio. This has been happening ever since the Necromancer patch and I have to login anywhere from 5 to several dozen times just to get in and be able to play.

    Tracert
    <code>
    Tracing route to 24.105.30.129 over a maximum of 30 hops

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    2 17 ms 9 ms 9 ms 142.254.145.117
    3 121 ms 21 ms 23 ms network-024-029-006-121.cinci.rr.com [24.29.6.121]
    4 30 ms 15 ms 14 ms tge0-9-0-0.dytnoh5501r.midwest.rr.com [65.29.37.70]
    5 68 ms 25 ms 19 ms be28.clevohek01r.midwest.rr.com [65.29.1.46]
    6 35 ms 28 ms 29 ms bu-ether17.vinnva0510w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.70]
    7 33 ms 30 ms 30 ms bu-ether11.asbnva1611w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.30]
    8 27 ms 27 ms 30 ms 66.109.1.47
    9 27 ms 37 ms 29 ms ae-14-0.ar0.dca10.tbone.rr.com [66.109.9.115]
    10 82 ms 82 ms 82 ms 37.244.4.33
    11 * * * Request timed out.
    12 * * * Request timed out.
    13 * * * Request timed out.
    14 83 ms 83 ms 82 ms 37.244.0.103
    15 81 ms 82 ms 82 ms 24.105.30.129
    </code>

    Pathping

    <code>
    Tracing route to 24.105.30.129 over a maximum of 30 hops

    0 DESKTOP-SL73F8T.woh.rr.com [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 142.254.145.117
    3 network-024-029-006-121.cinci.rr.com [24.29.6.121]
    4 tge0-9-0-0.dytnoh5501r.midwest.rr.com [65.29.37.70]
    5 be28.clevohek01r.midwest.rr.com [65.29.1.46]
    6 bu-ether17.vinnva0510w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.70]
    7 bu-ether11.asbnva1611w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.30]
    8 66.109.1.47
    9 ae-14-0.ar0.dca10.tbone.rr.com [66.109.9.115]
    10 37.244.4.33
    11 * * *
    Computing statistics for 250 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-SL73F8T.woh.rr.com [192.168.0.10]
    0/ 100 = 0% |
    1 9ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.0.1
    0/ 100 = 0% |
    2 10ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 142.254.145.117
    0/ 100 = 0% |
    3 20ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% network-024-029-006-121.cinci.rr.com [24.29.6.121]
    0/ 100 = 0% |
    4 19ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% tge0-9-0-0.dytnoh5501r.midwest.rr.com [65.29.37.70]
    0/ 100 = 0% |
    5 27ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% be28.clevohek01r.midwest.rr.com [65.29.1.46]
    0/ 100 = 0% |
    6 33ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% bu-ether17.vinnva0510w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.70]
    0/ 100 = 0% |
    7 36ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% bu-ether11.asbnva1611w-bcr00.tbone.rr.com [66.109.6.30]
    0/ 100 = 0% |
    8 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 66.109.1.47
    0/ 100 = 0% |
    9 29ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ae-14-0.ar0.dca10.tbone.rr.com [66.109.9.115]
    0/ 100 = 0% |
    10 31ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 37.244.4.33

    Trace complete.
    </code>

    WinMRT

    <code>
    |------------------------------------------------------------------------------------------|
    | WinMTR statistics |
    | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
    |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
    | 192.168.0.1 - 0 | 333 | 333 | 0 | 2 | 106 | 1 |
    | 142.254.145.117 - 1 | 329 | 328 | 5 | 14 | 127 | 9 |
    | network-024-029-006-121.cinci.rr.com - 1 | 325 | 323 | 14 | 43 | 277 | 27 |
    | tge0-9-0-0.dytnoh5501r.midwest.rr.com - 1 | 328 | 327 | 11 | 22 | 340 | 18 |
    | be28.clevohek01r.midwest.rr.com - 1 | 325 | 323 | 17 | 28 | 156 | 27 |
    |bu-ether17.vinnva0510w-bcr00.tbone.rr.com - 0 | 332 | 332 | 24 | 35 | 353 | 31 |
    |bu-ether11.asbnva1611w-bcr00.tbone.rr.com - 1 | 324 | 322 | 26 | 37 | 264 | 30 |
    | 66.109.1.47 - 1 | 328 | 327 | 24 | 33 | 280 | 27 |
    | ae-14-0.ar0.dca10.tbone.rr.com - 1 | 321 | 318 | 23 | 32 | 144 | 33 |
    | 37.244.4.33 - 0 | 332 | 332 | 79 | 86 | 190 | 82 |
    | No response from host - 100 | 67 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
    | No response from host - 100 | 67 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
    | No response from host - 100 | 67 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
    | 37.244.0.103 - 1 | 325 | 323 | 78 | 89 | 356 | 83 |
    | 24.105.30.129 - 1 | 324 | 322 | 80 | 86 | 321 | 81 |
    |________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
    WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
    </code>
  • @Ironskull
    To go along with what Maskraider pointed out, we're seeing a few different issues in the connection tests that you've provided. These are mainly occurring on the Spectrum network:
    <code>3 121 ms 21 ms 23 ms network-024-029-006-121.cinci.rr.com [24.29.6.121]</code>
    <code>4 * 20 ms 19 ms tge0-9-0-0.dytnoh5501r.midwest.rr.com </code>
    <code> 3 19ms 2/ 100 = 2% 2/ 100 = 2% network-024-029-006-121.cinci.rr.com [24.29.6.121]</code>
    Your best bet would be to contact ISP, making sure you speak to a tier 2/3 tech to look into this further. Might want to make sure you're not using a Puma 6 modem, but apart from that, this will be more in the scope of the ISP to look into further.