Terribly Latency

  • Started playing a couple weeks ago - no problems even when streaming the game as the download had not finished.

    Since this week terrible latency whenever I try and play. Tried flushing DNS. No Success.

    Tracelog below, please assist.

    PING:
    PING 202.239.78.132 (202.239.78.132) 56(84) bytes of data.

    --- 202.239.78.132 ping statistics ---
    4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 5004ms

    20/08/2016 02:21:53 UTC
    --------------------

    TRACEROUTE:
    traceroute to 202.239.78.132 (202.239.78.132), 15 hops max, 60 byte packets
    1 Blizzard (Blizzard) 0.476 ms 0.532 ms 0.609 ms
    2 * * *
    3 37.244.10.100 (37.244.10.100) 2.979 ms 2.990 ms 3.002 ms
    4 37.244.10.32 (37.244.10.32) 2.113 ms 2.129 ms 2.129 ms
    5 * * *
    6 * * *
    7 * * *
    8 * * *
    9 * * *
    10 * * *
    11 * * *
    12 * * *
    13 * * *
    14 * * *
    15 * * *

    20/08/2016 02:21:53 UTC
    --------------------

    MTR:
    HOST: Blizzard Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
    1. Blizzard 0.0% 10 0.4 0.4 0.3 0.7 0.1
    2. ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
    3. 37.244.10.100 0.0% 10 1.0 2.3 0.9 3.9 1.1
    4. 37.244.10.32 0.0% 10 0.8 1.0 0.8 1.2 0.1
    5. ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0

    20/08/2016 02:21:53 UTC
    --------------------
  • Hello Uzshka!

    Latency issues can have a few different causes. We'll want to cover some of the basics to get to the bottom of the issues.

    Let's start by making sure you are using an optimized connection and make sure you go through all of the latency specific troubleshooting.

    If you don't see any improvement after that then we'll want to collect your traceroute and pathping to get a better idea of how the connection data is being handled from the system to the servers.